Koi foder

Korrekt fodring

Korrekt fodring giver flotte, livskraftige og sunde fisk, og vi har et meget stort og bredt sortiment af koi- og fiskefoder.

Vi ønsker alle sunde, livlige og robuste fisk. En god koi er en koi i balance. Hvordan sikrer vi os det?

Vi kan fodre vores fisk med billige sticks og de vil overleve, men vil vi have dem til udvikle sig til store flotte fisk, så er det vigtigt at vi fodre vores fisk rigtigt, samt i de rette intervaller og fodermængder, så vil dine fisk kunne omsætte mængden af koi foder og ikke mindst vil dit filter kunne følge med.

Da havedams filteret omsætter affaldsstofferne, så der bevares en god vandkvalitet og derfor afgører for hvor meget der kan fodres.

Overholdes fodermængderne og fodres der varieret med gode foderprodukter vil du også kunne se dine fisk være mere livlige, sundere, aktive og ikke mindst vil de fremstå flottere.

Du kan altid kontakte os enten i forretningen eller på mail, så vil vi rådgive dig med udarbejdelsen af en foderplan for dine fisk

Gode råd til en god fodring

Regelmæssig fodring 2-5 gange dagligt i mindre portioner der er spist op på 5-10 minutter, er bedre for dine koi og dit filter.

Du bør dog med Wheatgerm begynde fodringen efter vinteren ganske langsomt, hvor du begynder med 1 måltid om ugen og så bygger op, indtil du fodre 1-2 gange om dagen, denne proces med at øge fodermængden, bør gøres over en periode på 6-8 uger alt efter hvor hurtigt temperaturen stiger.

Sørg for at fodre med det for årstiden rette koi foder. Sørg for at dit koi foder er friskt og indenfor udløbsdatoen, så får dine fisk de vitaminer, mineraler, spor- og næringsstoffer, som de behøver.

Flere gode råd

Husk, at en varieret fodring er med til at øge dine fisks velværd og sundhed. 

Husk også, at det er dit filter der bestemmer hvor meget der kan fodres, så regelmæssige målinger af dine vandværdier er vigtigt, især både forår og efterår, samt ved høje temperaturer.

Sørg altid for, at dine koi foder piller ikke er for store, da små piller er lettere at fordøje for dine fisk og store fisk sagtens kan spise små piller.

Kom forbi vores forretning og se vores store sortiment af koi foder- og fiskefoder, eller bestil det i shoppen.

Visits: 5512